Putnu kontrole izgāztuvēs un notekūdeņu attīrīšanas iekārtās

Daudzi putni izmanto izgāztuves un ūdens attīrīšanas iekārtas kā barošanās vietas. Sekas ir strauja putnu vairošanās un iedzīvotāju sūdzības.

Mēs piedāvājam efektīvus risinājumus.

Nav viegli atvairīt putnus no izgāztuvēm un notekūdeņu attīrīšanas iekārtām, jo šeit tie atrod bagātīgu barību.

Mūsu risinājumi:
Tīkli

Milzīgs tīkls ir labākais aizsardzības risinājums izgāztuvēm. Tomēr šāda izmēra tīkli ir liels tehnoloģisks izaicinājums: tīklam jābūt ciešam bez spraugām, jāiztur vējš un laika apstākļi. To var panākt tikai ar speciālistu praktiskajām zināšanām.

Akustiskie risinājumi:

Akustiskās iekārtas nodrošina ļoti labu aizsardzību. Plēsīgo putnu kliedzieni un akustiskās spiediena sistēmas jānovieto tā, lai tiktu nosegtas lielas platības.

Akustiskie risinājumi –vadītās audio sistēmas:

Vadītas audio sistēmas ģenerē skaņas trokšņus līdz 150 dB, kas ir īpaša tehnoloģija, kas koncentrē dzirdamu skaņu vilni vērstu konkrētā virzienā. Bara putni tādējādi tiek aizbiedēti.

Plēsīgie putni:

Plēsīgos putnus var ieviest tuvu atkritumu izgāztuvēm. Tas noved pie dabiskā ienaidnieka atjaunošanas un problēma tiek atrisināta ar dabiskām metodēm.

Plēsīgo putnu imitācijas:

Vislabākie panākumi ir ar aktīviem plēsīgo putnu mānekļiem.  Aktīvais plēsīgā putna māneklis ir lidmodelis plēsējputna izskatā, kuru vada no zemes. Salīdzinājumā ar dzīvu plēsoņu, Aktīvais plēsīgā putna māneklis ir viegli kontrolējams.
Aktīvais plēsīgā putna māneklis ir piemērots putnu kontrolei lielās, atklātās teritorijās, piemēram, izgāztuvēs, lidostās vai lauksaimniecības nozarē.

Svarīgākās Aktīvā plēsīgā putna mānekļa iezīmes:
Aktīvais plēsīgā putna māneklis lieliski atdarina dabiskās plēsējputnu kustības un lidošanas manieri.
Aktīvais plēsīgā putna māneklis var lidot ļoti augstu, kas atbilst plēsīgo putnu dabiskajai medību uzvedībai - plēsēji vienmēr uzbrūk savam laupījumam no augšas.
Aktīvais plēsīgā putna māneklis ir izgatavots no augstas kvalitātes kompozītmateriāla un to darbina mazs elektromotors ar uzlādējamām baterijām. Aktīvais plēsīgā putna māneklis ir piemērots planēšanai arī bez motora. Aktīvais plēsīgā putna māneklis tādējādi var lidot visu dienu, izņemot ar īsām pauzēm.

PAR

• Dabiska kontroles metode
• Lidojošos robotus var mērķtiecīgi vadīt pret putnu bariem (medību efekts)
• Var kontrolēt visu laiku
• Nav pierašanas efekta
• Augstu lido

PRET

• Aktīvais plēsīgā putna māneklis ir aktīvi jākontrolē
• Lai rīkotos ar to, nepieciešama pieredze
• Var izmantot tikai ar vēja ātrumu līdz apm. 40km / h
• Aktīvais plēsīgā putna māneklis ir piemērots tikai plašām teritorijām, kurās ir vieta lidošanai.

Šie risinājumi var arī tikt veiksmīgi izmantoti notekūdeņu attīrīšanas iekārtām